close
تبلیغات در اینترنت
مانی پلو

مانی پلو

تازه ترین انتشار یافته ها
پیغام مدیر
از این که سایت ما را به عنوان سایت مورد نیاز خود انتخاب کرده اید متشکریم.

تبلیغات

filesell

مانی پلو

مانی پلو

مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان می باشد. دامغان در منطقه کویری، در استان سمنان واقع شده و معمولا غذاهای پرانرژی این شهر به گونه ای است که بدون گوشت نیز تهیه می شود. 

 

مواد لازم:

 

برنج: 3 لیوان

لپه: یک لیوان

کشمش پلویی: 250 گرم

زرشک: 75 گرم

زعفران دم کرده: به مقدار لازم

گوشت گوسفند یا فیله گوساله (خرد شده): 300 گرم

رشته پلویی: 200 گرم

پیاز داغ: 2 تا 3 ق غ

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

زیره سیاه: یک ق چ (به دلخواه)

روغن: به مقدار لازم

 

مواد لازم برای ته دیگ: (در صورت دلخواه)

 

زعفران دم کرده: یک ق چ

ماست معمولی: یک لیوان

زرده تخم مرغ: یک عدد

 

طرز تهیه:

 

1. در قابلمه ای یک تا دو قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می کنیم. گوشت را در روغن کمی تفت می دهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه می کنیم، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم تا بپزد (در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه می کنیم).

 

2. لپه را با دو لیوان آب می جوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش می ریزیم (با این کار نفخ لپه گرفته می شود) و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک می گذاریم تا بپزد.

 

3. برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده ایم در آب جوش می ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می ریزیم (دلیل این کار این است که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد).

 

4. در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می کنیم. در کاسه ای ماست و زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه می ریزیم (برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود).

 

5. بقیه برنج را روی آن ریخته و دم می کنیم.

 

6. کشمش و زرشک (پاک کرده و شسته) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزیین کنار می گذاریم.

 

7. بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می ریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریبا زعفرانی است.

 

8. هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می ریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزیین کرد.

 

نکته:

 

1. در صورت دلخواه هنگام دم کردن برنج، زیره را روی آن می ریزیم.

 

2. این غذا را می توان بدون گوشت یا مرغ نیز طبخ کرد.

 

بخش نظرات این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی

تبلیغات


filesell